Valdebatter | Sverigedemokraterna Gotland

Valdebatter

Vi i SD på Gotland är ju utestängda från det mesta av valdebatter men har ändå bjudits in av några modiga och kloka arrangörer. Det tråkiga i sammanhanget är att man i samma svep som en slags kollektiv bestraffning stängt ute KD på Gotland från deltagande.

Mest uppmärksammat var ju förstås Gustav Kasselstrands debatt på de kommunala gymnasieskolorna. Vänstereleverna hade tapetserat skolan med ovälkomnande plakat och banderoller men störde aldrig debatten eller försökte hindra honom från deltagande som en del av dem ville. Skarpa tillsägelser från lärare och beredd polis fick dem att ta sitt förnuft till fånga. Gustav Kasselstrand gjorde en bra insats sedan i debatten och han är en rutinerad debattör som har känsla för argument som går hem.

Hannes Müller har deltagit i en valutfrågning på den anrika Folkhögskolan i Hemse där elever, som sedan lyssnade mycket koncentrerat på lokalpolitikerna, ställt frågeställningar. Tyvärr hanns inte de mer specificerade frågorna inte med utan det mesta rörde sig kring allmän valretorik. Eftersom jag själv skriver om detta skall jag avhålla mig från att värdera min insats men måste säga att stämningen bland elever och lärare var mycket trevlig och seriös. Inte fick den som har fördomar om slafsiga folkhögskolor några fördomar bekräftade där inte.

 

Den 25 april representerade Kaj Lundmark SD Gotland på vad som kallades Gotlands största After Work på Visby Strand arrangerat av Företagarföreningen mfl där man hade en utfrågning i företagarfrågor av ledande lokala politiker inför valet. En stor och påkostad tillställning med pampig inramning. Vid sidan av riksdagsmän och regionråd framstod Kaj Lundmark, som har en lång egen erfarenhet som småföretagare i olika branscher, som kunnig och handfast och vi har all anledning att glädja oss i föreningen. Det gjordes en slags omröstning per SMS bland företagarna efter utfrågningarna och vid nio morgonen därefter hade SD 10 % av rösterna och S som representerats av regionrådet Åke Svensson endast 5 % av rösterna. Bra siffror med tanke på att vi hade 2 % i förra valet på Gotland!